Sector Wegverkeer

Ongevallen met fietsverkeer

Introductie


In maart 2014 is de Onderzoeksraad voor Veiligheid gestart met het onderzoek naar ongevallen in het fietsverkeer. In eerste instantie was gepland om het onderzoekrapport in het voorjaar van 2015 te publiceren. Door de samenloop met andere onderzoeken door de Onderzoeksraad is in mei 2015 besloten het onderzoek tijdelijk stop te zetten. Medio november 2015 heeft de Raad besloten het onderzoek stop te zetten.
 

Statistieken

 • Startdatum onderzoek 11 mrt. 2014
 • Einddatum onderzoek 27 nov. 2015
 • Type onderzoekVolledig
 • Status onderzoekAfgerond

Raadslid voor dit project

Fasen:

Afronding

 • Nieuws 27 nov. 2015

  Onderzoek ongevallen fietsverkeer stopgezet

  In maart 2014 is de Onderzoeksraad voor Veiligheid gestart met het onderzoek naar ongevallen in het fietsverkeer. In eerste instantie was gepland om het onderzoekrapport in het voorjaar van 2015 te publiceren. Door de samenloop met andere onderzoeken door de Onderzoeksraad is in mei 2015 besloten het onderzoek tijdelijk stop te zetten.
   
  In de tussentijd zijn diverse andere partijen gestart met activiteiten op het gebied van fietsen en fietsveiligheid. Vanuit zowel overheden als kennisinstituten en verenigingen zijn verschillende campagnes, onderzoeken en projecten gestart. Naar aanleiding daarvan heeft de Onderzoeksraad geconstateerd dat het eerder verzamelde onderzoeksmateriaal niet meer actueel is. Ook het feit dat andere partijen fietsveiligheid op de kaart zetten, vermindert de noodzaak van een onderzoek door de Onderzoeksraad. Daarom heeft de Onderzoeksraad besloten om het onderzoek naar ongevallen in het fietsverkeer niet te heropenen. Op 17 november 2015 heeft de Raad formeel besloten het onderzoek stop te zetten.